Salva eller brustablett?

Galenica AB är ett kontraktsforskningsföretag som löser galeniska frågeställningar åt andra läkemedelsföretag. Vi arbetar med formulering, produktion och kvalitetskontroll av läkemedel och läkemedelsnära produkter. Vår stora kunskap, breda erfarenhet och moderna utrustning ger oss möjlighet att hjälpa våra kunder med hela kliniska program. Vi är flexibla och all vår verksamhet sker enligt Good Manufacturing Practice (GMP) – regelverket framtaget för att produkten ska hålla högsta kvalitet.

Galenica är ett svenskt företag och har sedan 1999 sin bas i Malmö. Vi är idag ungefär 50 anställda i lokalerna i forskningsparken Medeon i Malmö.


Historien om Ovixan 

År 2004 började vi utvecklingen av vår första egna produkt Ovixan® kräm. Målet med Ovixan var att framställa en bättre kosmetisk formulering av det ledande dermatologiska läkemedlet Elocon kräm. I september 2012 bedömde TLV (2012.09.28) att Ovixan ger lika stor patientnytta som Elocon och Mometason Glenmark till en lägre kostnad och att Ovixan därför är kostnadseffektiv. Ovixan utvecklades och tillverkas i Malmö.Medeon Science Park , SE 205 12 Malmö, Sverige
Besöksadress: P A Hanssons väg 41
Telefon: +46 40 32 10 95
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vänligen mejla till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för att rapportera biverkningar eller särskilda händelser kopplade till våra produkter.

galenica GALENICA AB | MEDEON SCIENCE PARK | SE 205 12 MALMÖ

JOBBAR DU INOM VÅRDEN?